Mi az a pelenkatorta?

A pelenkatorta létezéséről sokáig nem is hallottam. Első „találkozásunkra” akkor került sor, amikor egyik kedves barátunkhoz készültünk babalátogatóba. Nehezen tudtam elképzelni, hogy a valóságban milyen lehet egy ilyen pelenkatorta csoda. Ámulattal néztem a külföldi internetes oldalak „Diaper Cake”-jeit (angolul), illetve „Windeltorten”-jeit (németül) és eldöntöttem legközelebb én is ilyent szeretnék vinni ajándékba. Sajnos az idő már kevés volt a babalátogatóig, így a pelenkatortáról le kellett mondanom… de nem örökre!

Hogy mi a titka az Amerikából indult pelenkatorták egyre nagyobb népszerűségének?

A válasz nagyon egyszerű! Ha egy rokonunk, barátunk, ismerősünk családjába kisbaba születik, mi magunk is osztozunk az örömben, és szeretnénk mielőbb látni az új kis családtagot. Az első találkozásra üres kézzel nem illik érkezni, de mit lehet ajándékozni egy újszülött csöppségnek? Nehéz kérdés, de ekkor jön képbe a pelenkatorta. A baba csupa hasznos dolgot kap, meseszép tortává formázva és a szülők is boldogok, hisz pelusból sosem elég. Ezzel a nagyszerű ajándékkal biztos sikerre számíthatsz!

De pontosan mit is nevezünk pelenkatortának?

Ez az igazi cukrászati tortákhoz megszólalásig hasonlító, pelenkákból (nálunk Pampers pelenkából) készült „torta”, ami lehet egy-, vagy többszintes, esetleg formatorta is. A pelenkatorták sokféleségét a díszítésükhöz rendelkezésre álló „hozzávalók” határtalan lehetősége adja.

 

A jó pelenkatorta receptje:

Hozzávalók:

  • 10-90 db Pampers pelenka (a pontos darabszám a torta nagyságától, formájától függ)
  • babajáték (csörgők, rágókák, plüss figurák, szundikendők, stb.)
  • babatextíliák (takarók, törölközők, előkék, baba zoknik, kombidresszek, stb.)
  • babaápolási termékek
  • a díszítéshez vékonyabb, vastagabb, esetleg mintás szalagok (a baba neméhez, a szülők kedvenc színéhez igazodva)
  • egyéb dekorációs termékek (selyem pillangó, virág, stb.)
  • tortaalátét
  • celofán

Akár nálunk választasz pelenkatortát, akár saját magad készíted el, egy dologban biztos lehetsz, ajándékoddal emlékezetes pillanatokat, ragyogó szemeket, őszinte mosolyokat zsebelhetsz be, és ami igazán különlegessé teszi, ajándékod nem csak egy lesz a sok közül.

Ha érdekel, hogy készítjük a tortáinkat kattints ide:https://babaoazis.hu/2018/02/01/pelenkatorta-keszitese-lepesrol-lepesre/

Kövess minket a Facebook-on: https://www.facebook.com/babaoazis1/