PELENKATORTA KÉSZÍTÉSE lépésről lépésre

Pelenkatorta készítése házilag? Miért ne? Egy csodaszép, praktikus baba ajándék, amit egy kis kézügyességgel és türelemmel Te is elkészíthetsz. Leírásunk részletes útmutatóval segít a pelenkatorta házilagos elkészítésében. Elkészítési idő kb. 2-3 óra.

A pelenka méretének kiválasztásánál figyelj a kisbaba súlyára, ha nem vagy biztos benne, inkább válasz egy nagyobb méretet. (A pelenka kiválasztásához segítséget nyújthat a „Milyen méretet válasszak?” bejegyzésünk.) A Pampers Active Baby-Dry pelenkát javasoljuk, mi is ezzel dolgozunk. Kiváló minőségű termék. Azzal számolnod kell, hogy a pelenka méret függvényében a pelenkatorta végső mérete is jelentősen változni fog.

Lássunk munkához!

A pelenkatortához 60 db pelusra lesz szükséged. Az első szintet 35, a másodikat 18, a harmadikat 7 db-ból készítsd. Ezek természetesen irányszámok, de az emeletek arányait érzékelteti.

A pelenkák egymáshoz rögzítésére, formázására a torta formájától függően többféle technikát alkalmazhatunk. Ez lehet a pelenkák egyesével történő feltekerése, gumival történő összefogása,

félbe hajtása (ez bonyolultabb formákhoz javasolt), vagy tortaformában történő spirális összeállítása (a kerek formákhoz ideális). Figyelj rá, hogy minden pelus azonos méretű legyen, és mindig ugyanaz a mintás oldala legyen kívül, hogy egységes, szép mintát kapjunk. Ehhez jól jön egy megfelelő átmérőjű tortaforma, ami segít a pelusokat szabályos formára rendezni, és a megkötözésig a helyükön tartani. Ha mind a 35 pelus összeállt, egy gumiszalaggal ideiglenesen összerögzíted őket, és a tortaformát eltávolítod. Kívülről egy, vagy két vékony szalaggal az egészet óvatosan összehúzod, megkötöd, vigyázva arra, hogy a szép kerek forma megmaradjon. A gumiszalagot most már nyugodtan eltávolíthatod.

Az első szint közepébe tetszés szerint beilleszthetsz egy magasabb ajándékot pl.: cumisüveget, babafürdetőt stb. (alternatíva lehet egy sima fakanál nyéllel felfelé, amire szintén felfűzheted az emeleteket). Ez nem csak egy szép meglepetés lesz, hanem a második emeletnek tartást, rögzítést is ad. Ha nem szeretnél ide ajándékot rejteni a szintek egymáshoz rögzítéséhez a sima konyhai papírtőrlő kartonhengert is nyugodtan használhatod. Kész is az első szint!

Készítsd el ugyanígy 18 db pelenkából a második szintet, és ha gondolod a második és harmadik szint közé ismét rejthetsz egy kis ajándékot a szintek rögzítéséhez.

Most már rutinos vagy, így könnyedén ráteszed a 7 db-ból elkészített harmadik emeletet.

Ha már minden a helyére került, célszerű a pelenkatortát egy vastagabb tortalapra, kartonpapírra helyezni. Ez dekoratív és nagyban segíti a biztonságos szállítást is.

Dekoráció és csomagolás

Ha a szintek egymáshoz rögzítéséhez fakanalat használtál (ha nem, pótolhatod hurkapálcikával is) a felső végéhez szalaggal könnyedén rögzíthetsz egy plusz ajándékot, például egy plüss állatkát, cipőt, csörgőt stb. A torta díszítésének a legszebb, legigényesebb módja a selyem szalag, masnival. Ez lehet keskeny, vagy széles, mintás, vagy egyszínű (a baba neméhez, és a szülők kedvenc színéhez igazodva). Költséghatékonyabb és egyszerűbb krepp papírt, színes kartont, vagy akár tapéta bordűrt használni.

 

 

 

 

 

 

 

Az emeletekre tehetsz babaápolási cikkeket, cumit, csörgőt, egyéb dekorációs termékeket (selyem pillangó, virág, stb.), vagy babatextíliákat (takarók, törölközők, előkék, baba zoknik, kombidresszek, stb.) A kreativitásnak semmi sem szab határt. Arra azért figyelj, hogy az ajándék babának készül, így csak bevizsgált, tesztelt, engedélyezett összetevőket használj!

Jópofa megoldás, ha az emeletek tetejére gyertyák imitálására kis kanalakat vagy fültisztító pálcikát dugsz a pelenkák közé. Egy díszkártya a baba nevével, születési dátumával szintén egy apró figyelmesség.

Befejezésül a tortát csomagoljuk celofánba, és kössük át egy színben harmonizáló masnival.

El is készültél saját készítésű pelenkatortáddal! GRATULÁLUNK!

 

A fenti módon elkészített tortát csomag küldeményként sem postával, sem futárszolgálattal nem javasoljuk feladni. A torta jó eséllyel szétesve, sérülten fog megérkezni a címzettnek. Adjuk át inkább személyesen! Természetesen a biztonságos szállításra is megvannak a módszerek, de ez azért már kicsit bonyolultabb. A pelenkatorták kiszállítása webáruházunkból abszolút biztonságos, és garantált. Nem kevés tesztelésbe és fáradozásba került, hogy nyugodtak legyünk, tortánk tökéletes, ép állapotban érkezik meg hozzád. Köszönhetően az általunk használt AIRplus by Storopack csomagolási rendszernek.

Ha saját magad próbálkoznál meg a pelenkatorta készítésével és az eredmény nem hasonlít a kinézett tortához, akkor se csüggedj. A pelenkatorta készítése igényel némi gyakorlatot. Amennyiben nincs rá elég időd, esetleg türelmed, nézz szét pelenkatortáink között, biztosan fogsz kedvedre valót találni. Ha mégsem találnád meg álmaid pelenkatortáját és elfogadod, hogy nálunk nem az olcsóság az elsődleges szempont, hiszen csak minőségi, biztonságos alapanyagokkal dolgozunk és minden pelenkatortánk több órás kézimunkával kerül megépítésre, vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi teljesítjük a kívánságod.